Kurs kelnerski w Ekonomiku

W dniach 17/18 lutego 2022 r. grupa 25 uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Nysie (w większości hotelarze) wzięła udział w kursie kelnerskim, który prowadził profesjonalista w tym zakresie Pan Jan Jakimowicz HoReCa Academy, organizatorem kursu była Pani Maroszek Barbara...

Celem kursu jest przygotowanie do pracy na stanowisku kelnera w najlepszych restauracjach w Nysie, Polsce, a nawet za granicą. Przeznaczony jest zarówno dla uczniów klas hotelarskich, którzy chcą poszerzyć swoje umiejętności, jak i dla początkujących - chcących poznać tajniki i zagadnienia pracy kelnera.

Kurs kelnerski w Ekonomiku

Uczestnicy kursu dowiedzieli się m.in. o:

  • Zasadach noszenia zastawy stołowej + ćwiczenia praktyczne
  • Zasadach noszenia i zbierania brudnych talerzy +ćwiczenia praktyczne.
  • Rodzajach serwisów +ćwiczenia praktyczne
  • Rozkładaniu i składaniu obrusu + ćwiczenia praktyczne
  • Rodzajach serwet + ćwiczenia składania

Zadowolony i dobrze obsłużony klient z pewnością zawita do naszej restauracji ponownie i co ważniejsze? powie o niej także swoim znajomym. Znaczną część wynagrodzenia kelnera stanowią napiwki, jakie otrzymuje dzięki profesjonalnej, rzetelnej i dobrej obsłudze gości, a to właśnie takie umiejętności zdobyli nasi uczniowie podczas szkolenia.

Kurs kelnerski w Ekonomiku

Authors: Źródło: Starostwo Nysa (tekst i foto www.powiat.nysa.pl)

© 2005-2024 Nasza Nysa. Designed By JoomShaper