Już jutro w naszym mieście po raz kolejny zaparkują budki na kółkach pełne pysznego jedzenia. Trzeci zlot food trucków odbędzie się obok Hali Nysa w dniach od 3 do 5 maja...
Wśród serwowanych smakołyków znajdziemy sporo azjatyckich akcentów, m.in. zupę kokosową, pierożki gotowane na parze i zrolowane lody. Nie zabraknie też meksykańskiej i greckiej kuchni. A i dla fanów słodkości coś się znajdzie. W menu będą owoce w obłędnej belgijskiej czekoladzie i bąbelkowe gofry, a na prawdziwy głód królewskie burgery, frytki i zapiekanki.
Pragnienie ugasimy zdrową yerba mate czy orzeźwiającą lemoniadą. Oprócz jedzenia będzie też strefa dla dzieci i młodzieży, dobra muzyka i konkursy z nagrodami.
https://youtu.be/r0k4u5axiaI?t=14
To będzie już trzeci zlot. Dwa poprzednie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a nie ma wątpliwości, że kolejna odsłona znów przyjemnie pobudzi nasze kubki smakowe. Będzie mnogość zapachów i smaków, ale nie zabraknie też zapewne oryginalnych nazw.
W zeszłym roku w menu był m.in. boczek zboczek, szalony drwal, mokra włoszka, pali morda, kurczak na wakacjach, kozak z Nysy czy nadziana weganka. Dużym powodzeniem cieszyła się kuchnia meksykańska, a długie kolejki ustawiały się ? no właśnie ? tego na zlocie na pewno nie mogło zabraknąć ? po pierogi rzecz jasna. Sporym wzięciem cieszyły się też burgery i tajskie lody. Zresztą, można było nie tylko dobrze zjeść, ale też napić się pysznej kawy (królowała mrożona), smotohie czy orzeźwiającej yerba mate.
W tym roku znów nie zabraknie dań z różnych zakątków świata, strefy dla dzieci i młodzieży oraz dobrej muzyki. Będzie wspólna zabawa, konkursy i nagrody w postaci voucherów. III Zlot Food Trucków czeka nas w dniach od 3 do 5 maja.
Wydział Administracyjno-Organizacyjny