- I miejsce KGW Kamienica za przygotowanie Kaczki nadziewanej kaszą gryczaną, suszonymi leśnymi grzybami z sosem z wędzonych śliwek
- II miejsce KGW Hajduki Nyskie za przygotowanie Bożonarodzeniowej kaczki z żurawiną w winnym sosie gruszkowym
- III miejsce KGW Markowice za przygotowanie Ryby w sosie porowo-śmietanowym ze świątecznym chlebem pszennym
- III miejsce KGW Goraszowice. Panie przygotowały Delicje śliwkowe w białym puchu
Nagrodą w konkursie były bony na zakup sprzętu AGD o wartości: I miejsce – 3.000 zł, II miejsce – 2.000 zł, III miejsce – 1.000 zł.
Uroczyste podsumowanie konkursu oraz wręczenie nagród odbyło się 8 grudnia, w Muzeum Powiatowym w Nysie. Nagrody zwycięzcom wręczyli Andrzej Kruczkiewicz starosta nyski, Damian Nowakowski wicestarosta nyski oraz Joanna Burska członek Zarządu Powiatu.
Starosta nyski podczas ogłoszenia wyników wyraził słowa uznania za zaangażowanie oraz trud włożony w wykonanie oryginalnych dań konkursowych.
Poziom konkursu był bardzo wysoki, a wyłonienie zwycięzców było niezwykle trudnym zadaniem. Komisja konkursowa wzięła pod uwagę trzy kryteria: atrakcyjność wizualną, walory smakowe, pomysłowość.